12 Şubat 2012 Pazar

Hotmail Şifre Değiştirme | Hotmail Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır



Hotmail Şifre Değiştirme


Galiba artık e-mail hesabı olmayan pek kimse kalmamıştır günümüzde. Tahminimce şu sıra en sık kullanılanlar Hotmail, Gmail, Yahoo. Bu makalemde Hotmail hesabının şifresinin nasıl değiştirileceğini anlatacağım.
Hotmail de düzenli şifre değişikliği çok önemlidir. Özellikle de sık sık mail alışverişinde bulunanlar kesinlikle düzenli aralıklarla ve değişik harfler, rakamlar ve semboller kullanmalıdırlar. Aksi takdirde olası durum: Özel bilgilerinizi başkaları görebilir veya kişi listenize sizden habersiz hoş olmayan mailler gidebilir. 
Hotmail şifrenizi değiştirdiğinizde MSN şifreniz de otomatik olarak değişmektedir.
Evet, şimdi şifremizi değiştirmeye başlayalım: 
1)İlk olarak www.hotmail.com adresinden Hotmail hesabımıza giriş yapınız.
2) Ardından da Seçenekler sonrada Diğer Seçenekler kısmına tıklayınız.
3)Hesap Yönetme başlığu altından Hesap Ayrıntıları (parola, diğer adlar,  saat dilimi)’na tıklayınız. Burada sizden tekrar şifre isterse şifrenizi girerek bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
4)Parola kısmının yanında ki Değiştir ‘e taklayınız.
5. Gelen ekrana eski ve yeni şifrelerinizi girdikten sonra Kaydet butonuna tıklayınız. Aşağıdaki görselde bulunan Parola Güvenli Düzeyi ne kadar karmaşık şifre girerseniz o kadar çok yeşile yaklaşır . Şifrenizde büyük küçük harfler, sayılar, */+[ ) gibi karakterler kullanırsanız şifreniz daha güçlü olur.  
5. adım şifre değişikliğinde son adımdı. Artık e-posta hesabınıza ve kullanıyorsanız MSN’inize girerken yeni şifrenizi kullanmanız gerekiyor.


0 yorum: